woensdag 30 juli 2014

Weer is achter de naaimachine gezeten.


Uit nood ben ik van de week maar weer is achter de naaimachine gekropen. En als je er dan eenmaal achter zit heb je toch wel weer snel de vaart er in en maak je meer dan je van plan was.
Rick had namelijk van de week een paar korte broeken nodig want opeens werden de korte broeken van vorig jaar toch wel erg krap. Meneertje heeft weer is een beetje last van een groeispurt. Dus wij op korte broekenjacht van de week. Ja mooi niet, geen korte broek meer te vinden in de winkels in zijn maat of je betaalde er de hoofdprijs voor. 30 Euro voor een korte broek vond ik toch wel een beetje te veel. Nou ja, dan zit er niets anders op dan maar wat te naaien. Dus ik had een duik genomen in mijn lapjesvoorraad. Daar kwam ik voor Rick nog wel geteld 1 leuk lapje tegen. Leuke bedrukte stof, gelukkig vond Rick het ook nog een leuke lap stof. Dus in een avondje zat de broek in elkaar. Maar ja, 1 broek is wel weinig. O ja er lag nog een spijkerbroek die nog goed zat met een groot gat in de knie op zijn stoel op de slaapkamer. Weet je wat maken we daar ook een korte broek van. En hij had nog een blauwe broek die in de taille eigenlijk nog goed zat maar wel erg kort werd aan de onderkant. Oke, knippen we daar ook een stuk af en zo hadden we opeens 3 korte broeken erbij. 


En ja, toen kwam Anja. Mam, je zou voor mij toch nog een rokje maken van die ene stof voor mijn verjaardag. Ehhh ja, wil je dat dan nog steeds. Ik dacht dat dat na 10 jaar een beetje over was dat ik een jurk of rok zou maken voor je verjaardag. Tot nu toe heb ik nog elk jaar wat mogen maken voor haar wat ze dan met d'r verjaardag aan trok. Oke, naaimachine staat toch op tafel dus we gaan vrolijk verder. Het hoefde geen jurk meer te worden met allerlei roezeltjes en strikjes. Ze vond een rokje wel leuk. Nu had ik pas geleden het boek Allemaal rokjes van mme Zsazsa gekregen dus daar maar is in op zoek gegaan naar een patroontje. Anja zocht een lekker eenvoudig patroontje uit dat binnen de 2 uur in elkaar zat. Maar sttt, als je iets snel wilt doen wil het nog wel eens verkeerd gaan. Niet verklappen hoor maar de stof heb ik ondersteboven gehouden. Kijk maar naar de visjes en vlinders die erop staan. Nou ja, volens mij valt het niet zo heel erg op en Anja vind het geen probleem.

Geen opmerkingen: