zaterdag 8 februari 2014

Earlybirdjes gehaakt

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk klein haakwerkje waarmee ik mijn restjes katoen mee op kon maken. Ik had geen zin om er hartjes of sleutelhangertjes mee te maken maar wat dan wel wist ik eigenlijk niet. Totdat ik een week of 2 geleden op de facebookpagina terecht kwam van Earlybirdje Op deze facebookpagina was een patroon te vinden voor het haken van een Earlybirdje.
Maar wat is nou een Earlybirdje. Een Earlybirdje wordt gegeven aan een premature baby. De sliertjes van de staart doen de baby denken aan de navelstreng. Het voorkomt dat ze de sonde en het infuus lostrekken. Door het vastouden van de sliertjes daalt de hartslag en worden ze rustiger, ze voelen zich veilig. De Earlybirdjes worden uitgegeven door fotografen van de Stichting Earlybirds Fotografie
Nu maken zij ook reportages van "vlinderkindjes". Dat zijn prematuur babietjes die het helaas niet gered hebben. Sinds van de week is er ook een haakpatroon voor een Earlyvlinder. Een Earlyvlinder zijn 2 dezelfde vogeltjes die aan de ouders van een vlinderkindje geschonken worden als herinnering aan hun eigen vlinderkindje. Het ene vogeltje blijft bij het vlinderkindje en het andere vogeltje kunnen de ouders bij zich dragen of een mooi plekje in huis geven.

Ik ga nu dus al mijn restjes wol en katoen proberen op te maken aan Earlybirdjes en Earlyvlindertjes want ik vind dit zo'n mooi initiatief.

Dit zijn mijn eerste Earlybirdjes en Earlyvlindertjes geworden. Deze heb ik afgelopen week gemaakt.


Geen opmerkingen: